Automate your Marketing
with Womplify




 
Hakim and Twin's Haziq,Hazim and Baby Hamizi Fotopages

By: Siti Fatimah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 14-May-2009 07:13 Email | Share | | Bookmark
Latest Info

Salam semua..
Disini mama ingin memaklumkan bermula dari hari ini sebarang order boleh la email hanya di email address seperti ini ct_fatimah_ludin@yahoo.com sahaja atau ym mama..
memandangkan mama dah tak lama lagi nak b****i kije kan...emial opis dah tak digunakan lagi...
sekian...


Thursday, 9-Apr-2009 08:32 Email | Share | | Bookmark
Update Harga Crochet..

Since ramai yang bertanyakan mama harga2 barang2 yang mama buat..disini mama listkan la harga2nya...walaupun harga benang dah naik tapi mama tak der la naikkan harga barang2 yang mama buat...

Untuk baby atau adult
Hairband: RM5.00
Hairband + kasut: RM12.00
Topi gurl atau boy:RM 10.00
Kasut:RM10.00
Topi + kasut:RM15.00
Topi + kasut + sarung tgn:RM20.00
Sweater:1-2 thn RM25, 3-5 thn RM35 (bergantung juga pada saiz badan yer)
Blanket baby 70"x70": RM20.00 (bergantung pada corak yang dipilih)


harga tidak termasuk kos penghantaran..Pos laju bawah 500gram RM 5.70, kalau order banyak mama bagi free cost postage...
Nanti mama akan update dengan gambo sekali..tak sempat nak buat lagik..byk tempahan..
kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan sila email atau ym mama kat ct_fatimah_ludin@yahoo.com , atau sms di 019-2980713


Thursday, 12-Mar-2009 01:53 Email | Share | | Bookmark
Umah Baru

Mama dah ada umah baru...bukan rumah aper...cuma mama ada buat blog...fp update gak...blog pon update gak...sapa2 nak tgk sila la ke...http://twincrochet.blogspot.com


Thursday, 26-Feb-2009 02:56 Email | Share | | Bookmark
Abang Akim dah sekolah

Akim my hencem boy
Happy jerk nak g sekolah
adik pon sibuk nak ikut
View all 4 photos...


Mama baru jerk hantar anak solung mama nih g sekolah..(Tadika Pintar)..tadika nih belakang umah jerk...dah lama nak hantar dia, tapi biasa la abang Akim..adik2 dia tak der dia jadik pemalu sket..macam budak2 biasa gak..first day mama tggl dia, dia nangis..dekat sejam jugak mama teman kan dia dalam kelas..dia happy la mama ada teman..mama nak balik jerk dia pon start la enjin dia..hu3...tapi cikgu dia kater dia nangis sekejap jerk..ok la ka.. abang Akim baik cikgu kater, cepat tangkap dan suka buat keje sekolah...dia nak belajar g sekolah pon mama dah happy...tak der la dia ketinggalan nanti kan...Gambar tak sempat plak Mama nak amik..almaklum la kelam kabut la nak uruskan abang Akim g sekolah..adik dan twin laghik kan..semua nak ikut g hantar abg akim g sekolah...memang tak sempat la mama nak snap gambo abang Akim.. hari keempat baru sempat amik gambo..


Dialog Mama dengan abang Akim

1st Day school:
Mama: Abg Akim good boy kan..Abang Akim nak g sekolah kan
Akim:mmmm ..Abg Akim nak sekolah..nak taman..
Mama: Abg Akim jgn nangis tau
Akim: Abg Akim tak nangis pon..Abg Akim good boy
Mama: Jom kita g sekolah
Akim: yeay..yeay.nak g sekolah..

dengan bangganya dia bejalan g sekolah..sampai2 sekolah tak nak masuk..hu3..cikgu suruh mama masuk dulu, then baru abg akim ikut masuk..


2nd Day School:
Mama: Abg Akim bgn g sekolah
Abg Akim: tak nak g sekolah penat..
Mama: Penat?Abg akim buat apa kat sekolah penat?
Abg Akim: xnak g sekolah..Abg akim nak g umah mak jerk(umh pengasuh dia)
Mama: Abg akim kan suka buat keje sekolah..nanti cikgu suh buat keje sekolah lagi nak?
Abg Akim: Senyum..nak buat keje sekolah..abg akim tulis tarik2..(tulis huruf 1..)
(cikgu cakap abg akim cepat belajar..alhamdulillah...mama syukur anak mama cepat dapat tangkapkan..cepat siap keje sekolah dia..siap nak buat lagik berkali2..hu3)

3rd day school:
Mama: Abg akim bangun nak g sekolah ni..dah lambat ni..
Abg Akim:xnak g sekolah..
Mama: kenapa xnak g sekolah?
Abg Akim: Sekolah (sambil tunjuk sekolah kat belakang umah) tu kecik..sekolah babah besar..Abg akim nak sekolah kat babah jerk..
Mama: sekolah babah jauh la..nanti la tggu abg akim 5 tahun kita sekolah kat babah yerk
Abg Akim:mmmm(sambil angguk kepala)..
Mama: Abg akim ni good boy la...nanti mama beli beskal yer?
Abg akim: xnak..abg akim nk sekolah kat babah jerk..
(hu3.....)

4th Day school:
mama tengah buat keje kat dapur..jam dah 7.15pg...tiba2 mama dengar ada anak mama yang dah bangun tido duk pggl Mama..mama...g tgk dalam bilik adik dah bangun...mama amik adik...pastu abg akim bangun...dia dtg kat mama terus cakap..abg akim nak g sekolah mama...(mama happy la sbb selalu kena kejutkan dia dan pujuk dia g sekolah..hari ni dia sendirik yang cakap nak g sekolah...)..dah siap mandi semua...amik gambo jap...g la hantar abg akim sekolah...
sampai sekolah dah tak nangis dah...good boy la anak mama nih...dia senyum jerk nampak cikgu dan kawan2 dia...terus salam mama dan cakap bye2 mama dengan siap lambai tangan lagik..fuhh..lega hati mama kan...masuk hari keempat akim dah tak nangis...


Wednesday, 21-Jan-2009 04:29 Email | Share | | Bookmark
Stress?Tertekan?Moody?....

kek birthday twin aritu..he3
mama buat sendirik jerk
My Family potrait

Ini la satu2nya gambo yang dapek di snap...susah btul nak capture semua sekali family mama nih..

Mama rasa setiap housewife akan ada rasa stress, tertekan, moody dan perkataan yang seangkatan dengannya...lebih2 lagik kalau housewife yang berkerjaya demi membantu suami tercinta atau sebab2 lain yang munasabah..yer la kan..bayangkan la berapa tanggungjawab yang akan dipegang oleh seorang housewife..isteri, ibu, pekerja, kakak kepada adik2,anak kepada ibu bapa, semuanya memerlukan seorang yang benar2 tabah dan cekal menghadapi dugaan harian yang mendatang kan?
Semua tanggung jawab tersebut kalau dilaksanakan dengan ikhlas dan sejujur-jujurnya kita akan rasa senang sahaja melakukannya tetapi sebaliknya jika kita buat dengan penuh keterpaksaan kita akan rasa semua tanggungjawab tersebut satu bebanan pada kita...betul tak kawan2 maya mama semua...(he3...macam ramai jerk yang baca fp mama yerk)...
Itu apa yang mama rasa setakat mama menanggung beban yang mama rasa cukup banyak untuk mama tanggung sorang2 sebab keadaan yang memaksa mama memikul semua itu..Nasib baik mama dikurniakan seorang suami yang memahami(tapi kadang2 buat2 tak paham sbb dia malas nak layan pengaduan mama yang tak masuk akal..hu3)

Mama saja nak share kat sini...bagi yang banyak tanggungjawab macam mama...kita niatkan semua kerja dan apa jua adalah kerana Allah Taala..insyaallah kita akan rasa ringan sedikit bebanan yang kita tanggung..

Ok tutup cerita tak berapa gembira kita buka cerita gembira pulak...

Tak lama lagik birthday anak sulong Mama abang akim...dah 4 tahun dah anak teruna mama tue..sekejap jerk rasa anak2 nih membesarkan...macam biasa celebrate kat umah jerk la mama, babah dan anak4 mama semua ajerk...(budget tak der la nak invite kawan2 terdekat ditambah pula babah yang masih duk jauh nih kan..susah sket mama nak organise makan2..bukan taknak..mama teringin sangat nak buat...tapi tu la..keadaan tak mengizinkan..)

Dan tak lama laghik jugak akan tiba Anniversary mama yang kelima...fuhhh...diam tak diam dah lima tahun mama kawen ngan babah...seb tahun nih tak der dah tambah sorang laghik...(mama dah pakai implanon tuk 3 years yer kawan2..)mmm..tapi tu la rasa macam rindu plak nak pegnant...hu3..sabau jerk la yerk...adik dah besar dan dah pandai berlari pon..mama rasa rindu nak ader baby lagik...(mama nih masa pegnant tak der apa2 masalah yang teruk dan bersalin pon senang...so tu yang rasa tak serik nak pegnant...he3...bleh ker bagi statement macam tu...)

Babah ajak mama g massage since mama selalu mengadu mama letih dan sakit2 badan...(yeayyy...suka sangat2...dah lama tak memanjakan dirikan..babah duk jauh dan sibuk sokmo dengan aktiviti2 dia jerk kan..so babah decide nak p massage)...murah jerk full body massage only at rm58 seorang...dan tempat massage nya pon dekat jerk ngan umah..Thai Massage kat TTDI...ok la tue kan..cukup la budget mama...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net